Windrich Coaching & Counseling

Als het tijd is voor een goed gesprek

Psychische klachten heb je niet zomaar

Als je bang, onzeker of heel erg somber bent, dan ben je dat niet zomaar. Daar zit een verhaal achter, een geschiedenis, dingen die tot deze toestand hebben geleid. Iedereen is anders, dus ook dit soort klachten zijn niet hetzelfde. We hebben aandacht voor het individuele verhaal en luisteren met een deskundig en belangstellend oor. Vaak kun je zelf meer veranderen dan je denkt. 

De wirwar van gedachten

We lopen allemaal rond met gedachten over onszelf, de ander, de wereld. Over wat we willen doen, over wat we hebben gedaan en waar we naartoe gaan. Gedachten zijn over het algemeen een wirwar aan fragmenten, redeneringen, verbanden leggers en gevolgtrekkingen-makers. Je hebt ook niet altijd grip op je gedachten en voor je het weet gaan ze met jou op de loop. 

Jezelf kwijt zijn 

Dat is een niet te onderschatten, wonderlijke kracht van het leven. En deze kan ook flink misleidend zijn. Dan ben je ineens niet meer wat je wilt zijn, hou je niet van degene van wie je houdt en doe je niet meer wat je wilt. De wirwar heeft bezit van je genomen en je ben het zelf. Je bent jezelf een beetje kwijt en hebt het gevoel de dingen niet meer in de hand te hebben. 

Het heft weer in eigen hand nemen 

Een goed en open gesprek hierover kan helpen. De juiste vragen van een deskundige kunnen je weer laten zien hoe je werkelijk voelt, wat je ervaart en hoe die gedachten de overhand hebben genomen. En vooral hoe je zelf het heft weer in handen kunt nemen. Innerlijk afstand nemen is niet makkelijk, maar in het contact met een goed luisterende en professionele gesprekspartner lukt dat wel. 

Wacht niet te lang, maar maak meteen een afspraak.