Windrich Coaching & Counseling

Als het tijd is voor een goed gesprek

Fascinerend wel, hoe ingewikkeld een relatie kan zijn

Pas als je twijfels over je relatie krijgt, veroorzaakt door wat dan ook, realiseer je je hoe ingewikkeld die in elkaar zit. Misschien hebben we door de verliefheid in het begin helemaal niet in de gaten waar we aan beginnen, zijn we daarvoor dan te verdoofd. Maar in de loop van de tijd ontwikkelt zich iets tussen twee mensen dat niet zomaar uit elkaar te halen valt. Als dat al is wat je zou willen. 

Gehechtheid 

Dan is willen ook een ingewikkeld iets, want je ben op zoveel manieren aan elkaar gehecht, levens zijn in elkaar vervlochten en afhankelijkheden zitten in de kleinste hoekjes en gaten. Losmaken is ingewikkeld, ingrijpend en vaak ook langdurend. Sommige mensen trekken gewoon de deur achter zich dicht, maar dat is nog geen losmaken. Het alternatief is bij elkaar blijven en veranderen. 

Veranderen

En ook dat veranderen doe je niet in je eentje. Want je bent zo met elkaar verbonden, vergroeid vaak zelfs, dat je er wel uit ziet als een loslopend mens, maar dat je dat in wezen niet meer bent. De relatie is een ding, een entiteit, en die kan alleen veranderen als je allebei verandert. En soms moet de omgeving daar ook nog een steentje aan bijdragen. 

Vragen die je jezelf niet kunt stellen 

Met je gezonde verstand kom je er niet uit, en als de problemen groot zijn, werkt je intuïtie ook niet meer. In een goed gesprek de dingen verwoorden en analyseren kan wel helpen. Iemand die vragen stelt die je jezelf niet kunt stellen kan je helpen dingen aan het licht te brengen die je nodig hebt. Die verhelderen en wie weet tot een oplossing leiden. 

Maak meteen een afspraak, je bent van harte welkom.