Windrich Coaching & Counseling

Als het tijd is voor een goed gesprek

Op een dag vraag je je af: waar doe ik het allemaal voor?

Zingeving is een breed begrip, maar iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Gewoon als je je afvraagt: waar doe ik het allemaal voor? Of: is wat ik doe nog wel wat ik echt wil? Ook op andere niveaus kan dit begrip een rol spelen, van dagelijks waarneembare activiteiten tot liefde en mystieke ervaringen. 

Het individu & het geluk

Waar vroeger de kerk voorschreef waarin we geloofden en de gemeenschap waarin we leefden ons liet zien hoe te leven, zijn we nu meer op onszelf aangewezen. Als individu ben je verantwoordelijk voor je eigen geluk, althans, sommigen willen ons dat doen geloven. Dat heeft gevolgen voor de wijze waarop we onszelf en de wereld om ons heen ervaren. 

Niet alles hoeft z'n voordeel te hebben

In hoeverre ben je verbonden met anderen? Wat voor rol speelt het geestelijke in je leven? Hoe ga je om met ingrijpende veranderingen en gebeurtenissen in je leven? Haal je voldoening uit je werk, je contacten, je bezigheden? De antwoorden op deze vragen hoeven niet allemaal voordeeltjes op te leveren, er zijn andere manieren om het leven te beschouwen. 

Een zinvol proces! 

Daarover heb je het in een gesprek bij mij. We gaan diep in op je gedachten en ervaringen en proberen niet tot eensluidende antwoorden te komen, maar wel de juiste aandacht te geven aan dingen die daarom vragen. Dat doet een mens goed, het sterkt je bewustwording en je gaat anders naar jezelf en de wereld kijken. Een zeer zinvol proces! 

Ben je ook wel eens toe aan zo'n gesprek? Maak dan snel een afspraak.